DOPRAVA ZDARMA po ČR při nákupu nad 1000Kč  •  Osobní odběr v Praze ZDARMA - Argentinská 22 a Lazarská 6

Jestlipak víte, co je to raná péče a slyšeli jste o ní už někdy?

Jestlipak víte, co je to raná péče a slyšeli jste o ní už někdy?

Víte, kdo je EDA? Neziskovka, která pomáhá rodinám, pečujícím o dítě se zrakovou vadou, případně dalším postižením. Lékaři určí diagnózu, ale porozumění i praktickou pomoc rodičům nabízejí právě sociální pracovnice této organizace v rámci služby rané péče. EDA v rodinách pomáhá už téměř 30 let.

A protože to mají rodiče těchto dětí složitější, pořádá EDA také pravidelný letní kurz, kde rodiče vedle společného programu s dětmi mají trochu víc času i na sebe. Ve večerních hodinách je pro děti zajištěno hlídání a rodiče si mohou užít povídání s dalšími účastníky kurzu, vyzkoušet si různé pohybové aktivity, hry a podobně.

Protože SANU BABU s EDOU už nějakou dobu spolupracuje, zrodila se myšlenka, že zkusíme na kurzu terapii pomocí tibetských zpívajícíh mis. Děti se zrakovým postižením na zvuky a vibrace reagují velmi citlivě a rodiče by si zase mohli trochu zarelaxovat.

A výsledky předčily všechna naše očekávání. Některé z dětí, které do té doby nereagovaly na vnější podněty, byly najednou pozorné, aktivní a o zvuk se začaly zajímat.

Rodiče se zase opravdu uvolnili a mohli být myšlenkami chvíli u sebe. Relaxace byla sice krátká, na každého zájemce vyšlo asi 10-15 minut, ale i to prý bylo velmi přínosné.

Zvuky a vibrace jsou opravdu zázrak. A kdo to ještě nevyzkoušel, ať to určitě udělá.

Pokud tedy chcete na Vánoce někomu udělat radost třeba tibetskou mísou, určitě to bude netradiční dárek, který potěší. Všechny je najdete přímo tady.

A pokud chcete pomoci jinak, třeba nějaké neziskovce, EDU můžeme vřele doporučit. Všichni tam dělají svou práci dobře, naplno a hlavně srdcem. https://eda.cz/

VAŠE SANU BABU