3 TIPY - podle čeho vybrat vonné tyčinky?

3 TIPY - podle čeho vybrat vonné tyčinky?

Podle čeho vybrat vonné tyčinky?

Vonné tyčinky milujeme. Po náročném dnu skvěle navodí příjemnou atmosféru, která jasně říká, teď je čas na relaxaci. Dokážou nás přenést z hluku a stresu, kterým jsme obklopeni, do pohody a dobrého naladění.

Tyčinky se vyrábějí z různých směsí vzácných bylin, dřevin a vonných olejů. Nabízí se tedy vybírat podle vůně. Konkrétní esence ale mají také své specifické účinky, které pro vás mohou být zajímavým vodítkem.

 

ZÁMĚR

Například tibetské tyčinky jsou zasvěcené různým božstvům. Váš výběr se tak nemusí omezovat pouze na vůni, ale i záměr, se kterým jsou vám bohové schopni pomoci.

Vonné tyčinky se již po staletí používají jako úlitba bohům nebo k energetické očistě. K očištění se tyčinky hojně využívají v prostoru, avšak dokonale zbaví negativního nánosu i naše tělo a naši auru. Využít je tak můžete i k očistě a vysvěcení před jakýmkoli rituálem, modlitbou či meditací.

 

VŮNĚ

Vůni jednotlivých tyčinek můžeme rozdělit podle základních kategorií.

 

Dřevitésantal, růžové dřevo, palo santo

Orientálníambra, vanilka, koření

Chyprové – bergamot, pačuli

Květinové – růže, ylang ylang, jasmín

 

ÚČINEK

Dalším z vodítek, jak vybrat ty správné vonné tyčinky je jejich účinek na naše tělo a mysl.

 

Uvolnění – bergamot, pačuli, ylang ylang

Povzbuzení – pačuli, borovice

Afrodiziakální – santal, ylang ylang, pačuli, růže

 

Obecně se dá o vonných tyčinkách říct, že jednoduše umí změnit atmosféru prostředí, a to jednoznačně pozitivním směrem. Užívejte si jejich vůni a dopřejte si tolik potřebnou relaxaci, kterou si zasloužíte.

 

Bára

SANUBABU