Objevte kouzlo nové UpCyclované kolekce z indických sárí

Objevte kouzlo nové UpCyclované kolekce z indických sárí

Tato jedinečná kolekce, která si mezi vámi našla velké zalíbení, je konečně zase skladem! Krásná, barevná a šetrná k životnímu prostředí. Jak je to možné? Je totiž vyráběná formou "upcyklace" neboli přeměnou nepotřebných věcí v něco nového, krásného a stejně funkčního. 

UPCYCLACE

Co je to Upcycling? Zdroj textu zde > https://www.upcycling.cz/co-je-to-upcycling-2/

Upcycling neboli česky upcyklace se řadí k postmodernímu pojetí světa. V obecné rovině je upcycling směrem, jehož cílem je přeměna starých a nepotřebných produktů na produkty s vyšší užitnou hodnotou, než jakou měl původní výrobek. Ve svém jádru je tento způsob přeměny produktů o úroveň výše nad recyklací. Jelikož v REcyklaci se staré materiály přetváří a formují v materiály nové, které jsou opět vrženy do koloběhu výroba-směna-spotřeba. Teorie UPcyklace povznáší tento směr na vyšší úroveň. Upcyklace klade důraz na zachování původních materiálů, ze kterých lze vyrobit nové produkty vyšší přidanou a hlavně užitnou hodnotou. Upcycling je filozofií, uměním, ale také životním stylem 21. století.

PODPORA INDICKÝCH ŽEN

Koupí těchto oděvních kusů ze sárí přispějete na podporu indických žen, které se ocitly v těžké životní situaci. V tradiční indické rodině se žena stará o děti a je zcela závislá na manželově příjmu. Když přijde o manžela, je zcela odkázána na pomoc rodiny, protože v Indii nefunguje žádný sociální systém. Tento projekt dává takovým ženám šanci postavit se na vlastní nohy. Prodejem svých nepotřebných sárí, z nichž se šijí sukně, šaty a kalhoty si přivydělávají na živobytí a mají šanci se zapojit do společenského života i mimo svou rodinu.

Podpořte s námi krásnější svět a zároveň si udělejte radost koupí oděvního originálu, který budete mít jen vy.

VYBRAT SI SVŮJ ORIGINÁL >>>