Stylové bydlení s atmosférou orientu

Stylové bydlení s atmosférou orientu

Masivní nábytek pochází z Indie, Nepálu a Tibetu a je ručně vyráběn z tvrdého tropického dřeva, především z indického růžového dřeva a týku. Vyniká kvalitou použitého materiálu, výborným řemeslným zpracováním a bohatým zdobením kovanými prvky, dřevořezbou nebo intarzií. Díky ručnímu zpracování je každý kus originál. Koloniální styl navozuje pocit exotiky a vytváří atmosféru unikátnosti. Bytové doplňky vhodně dotvoří váš interiér a dodají pocit útulnosti.

Antik starý i více než 100 let

Kromě nového nábytku nabízíme i staré restaurované kusy nábytku z dob britského impéria, které mají neopakovatelnou atmosféru a hodí se především jako solitérní kusy do interiéru.

Ručně vyráběná kvalita

Masivní nábytek je vyroben z tvrdého tropického dřeva (palisandru, týku, akácie a manga), které je mimořádně pevné, odolné a dekorativní se zajímavou barevnou kresbou. Nábytek je vyráběn ručně, je precizně řemeslně zpracován a je zdoben kovanými prvky, dřevořezbou nebo intarzií.

Bytové doplňky jako přehozy, tapiserie nebo závěsy jsou ručně vyšívané, zdobené zrcátky a jsou důkazem neuvěřitelné zručnosti indických výrobců. Vzory na látky jsou tištěny ručně vyřezávanými dřevěnými razítky (tzv. technika block print). K barvení se používají jen přírodní roztoky rostlinného a minerálního původu (tzv. vegetable dying), který je šetrný k životnímu prostředí.

Široký sortiment

Sortiment nábytku zahrnuje stoly a židle, skříně, knihovny, komody, truhly a postele, jak nově vyrobené, tak antik.

Bytové doplňky tvoří tradiční indické přehozy, tapiserie a dveřní závěsy, povlaky na polštářky, sedáky, stínidla z ručně vyrobeného papíru, skleněné mozaiky i akryl krystal, žulové sochy božstev v životní velikosti i drobnější dekorace - sošky, keramické svícny a vázy.

Garance kvality za přijatelnou cenu

Dlouholetá znalost prostředí, zvyků a nabídky zboží na místních trzích nám umožňují odebírat výrobky pouze od osvědčených dodavatelů, s garantovanou kvalitou za přijatelnou cenu. Spolupracujeme s dodavateli, kteří fungují v duchu Fair Trade.

Podtrhněte svou individualitu

Pokud dáváte důraz na kvalitu a originalitu a nebojíte se experimentovat, podtrhněte vaši osobnost stylem vašeho bydlení. Unikátní nábytek a bytové doplňky ze Sanu Babu vám pomohou vtisknout vašemu interiéru jedinečný styl a atmosféru. 

Přivezeme unikátní kusy na míru

Podle přání zákazníka jsme schopni přivézt i atypické kusy nábytku, soch, sloupů a dalších unikátů.Z originálních kusů, které jsme v minulosti sehnali zákazníkům na míru, jmenujme například dvoumetrovou měděnou sochu Buddhy, kamennou sochu Božstva vážící přes tunu, originální barevné sloupy ze starého hinduistického chrámu nebo pětimetrové zdobené dřevěné portály

Pár slov na závěr

Masivní nábytek je vyroben z tvrdého tropického dřeva, které je mimořádně pevné, odolné a dekorativní se zajímavou barevnou kresbou. Palisandr nebo-li růžové dřevo (rosewood) je tvrdé tmavé dřevo červeno-hnědé barvy s fialovými podtóny a černým rýhováním, které se kromě výroby nábytku používá na výrobu hudebních nástrojů. Týk má žluto-hnědou barvu, zajímavou texturu a má mimořádnou odolnost vůči počasí a to i bez povrchového ošetření, proto se často používá na venkovní nábytek nebo paluby lodí. Akácie a mango jsou dalšími tvrdými tropickými dřevinami používanými na výrobu nábytku.

Vyberte si svůj originál na našem eshopu ještě dnes!

Informace týkající se péče o nábytek najdete zde.